Børnehjemmet i Gavojdia

Knap 11 km uden for Lugoj ligger Børnehjemmet i Gavojdia.Der bor mellem 80 og 90 børn på dette hjem, som ligger i landlige omgivelser. Børnehjemmet har fået doneret 2 kæmpe store drivhuse, hvor de selv dyrker grøntsager, de har et par grise og en ko. Det giver lidt ekstra mad på bordet til børnene og en stor fordel. Børnene bor i små lejligheder og søskende bor sammen. I lejlighederne er der tilknyttet faste pædagoger, så de lever som en stor familie.

På børnehjemmet kommer flere og flere børn og de får færre penge fra Børnedirektoratet, så økonomien er stram, de mangler bl.a. penge til skoletransport. Skolen i Gavojdia har kun 0-8.klasser, derefter skal børnene til Lugoj eller Timisoara for at færdiggøre skolen, dette er en stor post for dem. De mangler penge til frø, som de kan dyrke i drivhusene og derved spare på det lave madbudget. Sko, undertøj og strømper er et permanent problem, så disse ting er vigtige i børnepakkerne.

Vores mål er, at alle børnene på hjemmet har en dansk familie, som sender dem en pakke 2 gange om året, vi mangler dansker familier til 7 piger i alderen 3-15 år, 18 drenge i alderen 10-15 år og 12 store børn 16-19 år.

Hvis man ønsker at blive kontaktfamilie til et af børnene, har man kun én forpligtigelse, nemlig at sende pakker til barnet. Man har mulighed for at rejse ned og besøge sit barn eller få barnet på ferie i Danmark.

At få pakke fra Danmark er større end juleaften for børnene, så und dig selv, at tag med på vores tur til Rumænien i april eller oktober måned.

 

 

Har du lyst til at høre mere
om dette børnehjem,
kan du skrive til mig i mailboksen
eller kontakte mig på 42 17 12 13

Med venlig hilsen
Mona Ancher
kontaktperson for Gavojdia