Besøgsrejse i Rumænien

Bo på Casa Clementina eller hotel Dacia

Comati busserne

Lufthansa

Wizzair

Blanket til brug ved besøg i Rumænien

Besøgsrejse til Rumænien

To gange om året tager vi tuen til Rumænien sammen med transporten af pakker og andet gods, og det er der mange, der glæder sig til. Og der er en god grund til at tage af sted!

Transportmuligheder:

For at komme til Lugoj skal man flyve til Timisoara lufthavn (TSR) og tage en taxa til Lugoj. Man kan kontakte en af medlemmerne, der kan hjælpe med at lave en aftale med taxachauffør.
Mange kører også med Comati bussen, der kører helt til Lugoj.
Mange benytter enten Lufthansa fra Københavns lufthavn, eller Wizzair

Overnatning:

Der kan bookes hotelværelse på Hotel Dacia via Brian Schaleck på brianschaleck@gmail.com med oplysninger om ankomsttidspunkt og afrejsetidspunkt. Om det det skal være et enkeltværelse eller dobbeltværelse og så navne på de personer som skal bo på værelset.

Raterne er 190/nat for et enkeltværelse og 230/nat for et dobbeltværelse.

Du kan læse mere om Hotel Dacia her (man kan trykke “english i øverste højre hjørne)

– Hvis man er hurtig, kan der bestilles værelse på Casa Clementina via Tove Andersen på tlf. nr. 57 52 70 93 eller via e-mail benny_f_a@hotmail.com

Begge steder vil der være mange andre medlemmer af foreningen.

 Børnehjemsbørn med på hotel

Når du kommer fra foreningen, kan du tage dit barn med på hotel, restaurant eller lignende, når barnet har fri fra skole. Du skal blot fremvise pas og udfylde et papir på børnehjemmet, hvor du oplyser, hvornår du kommer tilbage med barnet. Af hensyn til tilliden mellem foreningen og børnehjemmet, beder vi om, at man er meget punktlig med disse aftaler, især hvis man har mindre børn med ude.
Hellere komme tilbage med barnet en halv time tidligere end 15 minutter senere.

De rumænske myndigheder har takket for godt samarbejde med danskerne og gjort opmærksom på, at når man hos myndighederne har så strenge regler vedr. “Barn i fosterfamilie” er det ikke, fordi man ønsker at gøre det besværligt for de danske familier, men af den simple grund, at alle skal følge rumænsk lovgivning for at beskytte børnene.

Kontaktfamilie på besøg på børnehjemmet

Rejser man sammen med foreningens transporter, er der intet problemer. Skulle man derimod komme udenfor transporten, eller blot komme et par dage før de andre danskere, er der nogle få forholdsregler:

Ved ankomst til børnehjemmet skal man medbringe pas, der skal noteres hos børnehjemmets vagt. Han snakker kun rumænsk, men med lidt velvilje kan man sagtens få fikset registreringen af sin ankomst på få minutter. Når der kommer gæster, vil børnene ofte komme og vil gerne hjælpe, hvis de kan se, man ikke helt forstår vagten.

Derudover skal man melde sit besøg til det pågældende hjems kontaktperson, gerne 14 dage før, Man skal også fremsende børneattest til kontaktpersonen, som vil sørge for at få det formidlet videre til hjemmet.

De rumænske myndigheders fotoregler

Man må gerne lægge billeder af sit barn ud på f.eks. facebook, når man har fået tilladelse til at tage barnet med på f.eks. restaurant eller legeplads, da dette anses som “familiebilleder”.

På hjemmet må man kun tage billeder af flere børn sammen, altså ingen billeder i “portræt-stil”, og helst udenfor, da f.eks. børneværelser, køkken osv. er nogens enten hjem eller arbejdsplads, og både børn og ansatte på børnehjemmet har ligeså meget ret til privatliv som os andre.

Om børnehjemsbørns sikkerhed

En meget væsentlig grund til, at reglerne omkring udlevering af børn til udlændinge er blevet strammet så meget, er de meget beklagelige pædofælisager og andre sager om sexmisbrug af børn, som også danskere har været indblandet i. Heldigvis har vor forening eller medlemmer aldrig været indblandet i sådanne sager.
Dog er det stadig vigtigt, at alle kontaktmedlemmer i det daglige tænker sig godt om, så ingen risikerer at blive mistænkt for at have forkerte intentioner.

Bo på Casa Clementina

Udslusningshjemmet” Casa Clementina, har indrettet en etage, som vi kalder ”Danskergangen”.

Her er 4 rummelige værelser med fuldt udstyret køkken samt nyrenoveret bad med 3 toiletter og 2 brusekabiner som medlemmer af Rp92 kan leje, når de opholder sig i Lugoj.

På hvert værelserne er der 2 opredte senge samt en sovesofa. Desuden er der mulighed for opredning f.eks. hvis man har besøg af sit sponsorbarn.

Priserne for leje af værelserne er:

Enkeltværelse: 150,- kr. per nat pr person. Dobbeltværelse: 100, – kr. pr nat pr person. Rumænske ”børnehjemsbørn” bor gratis, når de deler værelse med deres danske familie.

Udlejning af værelser på Casa Clementina varetages af:

Tove Andersen, Borup. Henvendelse: tlf. 5752 7093 e.mail: benny_f_a@hotmail.com

På danskergangen finder du også RP92´s rumænske kontor, hvorfra Mihaela udfører sit arbejde.

Casa Clementinas personalekontor ligger ligeledes her.