Nyhedsbrev for Casa Clementina – forår 2014

Lige hjemkommet fra Lugoj kan jeg melde alt vel på Casa Clementina. Alle unge har det godt og er i arbejde. 3 af de nye, som er kommet ind i efterårets og vinterens løb, har af forskellige årsager forladt os igen, men andre er på vej for at overtage de ledige pladser.

Her i marts er der rigtig gang i haven. Jorden er behandlet, de forskellige frø er sået, løgene er sat og tomat – , peber – og aubergineplanter er klar til at blive plantet. Og frugttræerne står i fuldt flor.

For at de unge kan få et mere personligt forhold til havebrug og selvforsyning, har vi i år delt en del af haven op i mindre lodder. De, som ønskede det, har fået en lille privat have, hvor de selv er ansvarlig for tilsåning, vedligehold og høst. Udbyttet går til den fælles madlavning på dage, hvor ejeren har madtjansen.
Eftersom vejret var fint, fik vi mad på terrassen. Grillpølser, salat og brød. Alt fint tilberedt og serveret af nogle af de unge, mens andre arbejdede i den fælles have.

2 af vore piger får studentereksamen her til sommer. Den ene er meget målrettet. Straks efter eksamen vil hun flytte til Timisoara og studere til kosmetolog. Hun har allerede undersøgt arbejds – og bomuligheder og har til hensigt at forsørge sig selv via fritidsjob. Den anden mangler endnu at få afklaret, hvad hun vil.

Op til jul havde vi en positiv oplevelse. Vore unge julepynter hvert år huset sammen med en flok gymnasieelever. Gæsterne medbringer slik og knas. Da vi også havde fået slik fra Danmark og fra en tysk organisation, bestemte vore unge sig til at give noget af det til CP11, et af de børnehjem RP92 støtter. Ergo tog de lige før jul ud til børnehjemmet og legede og hyggede sig med børnene der. Mens de var der, fandt de ud af, at nogle af sengene manglede sengelinned. Det blev så arrangeret, at dette kunne skaffes fra Casa Clementinas lager. Så inden dagen var omme, havde vore unge lagt sengelinned på.
Sådan et initiativ gør, at man bliver både stolt og rørt. Jeg synes, det er flot at vore unge,at de, i stedet for at guffe i sig af herlighederne, tænker på andre, som har det værre end dem selv.

Tusind tak for jeres støtte til Casa Clementina. Både den helt uundværlige praktiske og pengemæssige. Men også tak for alt, hvad der bliver sendt til huset og de unge. Det er alt sammen meget værdsat og nødvendigt.

Til slut vil jeg gøre opmærksom på, at Casa Clementina har fået eget bank-kontonummer.
Det er: 5512 6278981876.

På vegne af udslusningsgruppen endnu en gang tak og venlig hilsen
Birgit Christensen
Projektgruppeleder