Så er det igen tid til nyt fra Casa Clementina. Alle har det godt, og de unge er i arbejde forskellige steder i byen. Nogle på de store udenlandske fabrikker, som har etableret sig i Lugoj. Hos Eastcoast (brilleetuier), Honeywell (alarmsystemer), Autolive (airbags), Hella (komponenter til biler) og Rieker (sko). Andre er ansat i pizzarier, ved fast food – og cateringsfirmaer. Sami, som læser til paramedicinsk sygeplejerske, er ved siden af sine studier frivillig ved ambulancekørsel.
Heldigvis er der mange jobmuligheder i Lugoj, og vore unge er en eftertragtet arbejdskraft

På personalesiden er der pt kun 3 ansat, idet den nye halvdags ansatte mand har sagt op, da jobbet ikke var det rigtige for ham. Vi vil vente lidt med at søge igen.

Vi forventer stort udbytte af haven i år, idet vi har fået doneret en boring med tilhørende pumpe og siveslanger til hele haven. Vandet fra denne boring er gratis.

I rumænsk lov er der 12366893_10206744533464992_2026388941_nmulighed for, at man kan donere 2% af sin skat til en NGO. Mange har betænkt os, og efter afstemning blandt de unge, blev det bestemt, at pengene skulle bruges til at købe en gris. En sådan blev fremskaffet – i slagtet, men ellers hel tilstand. Derefter brugte de unge, personalet og ægtefæller en weekend på at partere og tilberede grisen. På god gammeldags maner. Det eneste, der ikke blev brugt, var blodet. Alt foregik i haven, hvor alle mulige remedier til partering og tilberedning var fremskaffet og i brug. Det, der kom ud af grisen, er gået til de unge. Og der er stadig lidt spæk og kødboller i fryseren. Efter købet af grisen, var der penge til overs. De blev brugt til ekstra julemad og nogle af de LED pærer, som nu er i hele huset.

Parteringen og tilberedningen af grisen, var en stor oplevelse, som alle deltog i med liv og sjæl. Nogle havde prøvet det før, men for de fleste var det nyt.

En af vore unge, Christi, kommer fra en landsby udenfor Lugoj. Hans forældre er døde, og han boede sammen med sin bror, som er fårehyrde.

Mens Christi har været hos os, har han taget et mekanikerkursus i landbrugsmaskiner. Det gør ham i stand til at hjælpe beboerne i landsbyen med tekniske problemer. Hver weekend taget han ud og hjælper sin bror og andre. Samtidig passer han sit arbejde på Hella og deltager ivrigt i fælles opgaver på Casa Clementina. Han er ansvarlig for vedligehold og drift af maskinerne i haven, ligesom han overvåger al teknik i huset.
Samtidig med, at vi har givet Christi et godt grundlag for at klare sig fremover, gavner og glæder han nogle mennesker, som ellers ikke ville få hjælp. Det bedste resultat, vi kan ønske os af vort arbejde med de unge på Casa Clementina.

Sidste jul tog de unge igen initiativet til at dele deres slik fra Tyskland med andre, der trænger mere, end de gør. De besøgte, ud over CP11 og F1, nogle fattige familier og skoler og børnehaver i landsbyen, hvor de bor.

Med en stor, stor tak for jeres uundværlige støtte til vort arbejde på Casa Clementina sendes de bedste hilsner fra de unge og personalet i Rumænien og projektgruppen her i Danmark. Uden jeres hjælp, kunne vi ikke gøre, hvad vi gør! Enhver form for håndsrækning er værdsat. Vort kontonummer er: 2076 – 6278 981 876

Med venlig hilsen – Birgit Christensen